Bio: The way, way back

Att vara med i Bioklubben är bra på många sätt. Nu i sommar är det många förhandsvisningar och om två veckor är det Medlemskväll. Förra tisdagen såg jag Tyskungen (läs inlägget) och igår The way, way back. Ingen av dessa filmer är filmer jag normalt hade sett på bio då det inte är min typ av film. The way, way back var jag ganska skeptisk till men blev positivt överraskad. Filmen var bättre än vad jag trodde och det är lite av en feel-good-film.

Vi får följa med på Duncans sommarlov. Hans mamma Pam har en ny pojkvän, Trent och de ska spendera sommaren i hans strandhus tillsammans med pojkvännens dotter. Trent är inte vidare snäll mot Duncan som mest flyr allt och alla. Under en av sina cykelturer hittar han till vattenlandet Water Wizz och där blir han vän med ägaren, Owen som ger honom jobb. Detta förändrar Duncans sommar och dessutom hans syn på sig själv.

Filmen har både söta och roliga scener likväl som pinsamma och sorgliga. Jag skrattade gott många gånger och tycker att filmen på det hela taget var bra.

Så här skriver sf.se om filmen: 14-årige Duncan tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam, hennes påfrestande pojkvän Trent och hans dotter Steph. Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje­konstellationen. Räddningen kommer genom en oväntad vänskap med Owen, den lättsamme föreståndaren på traktens populära vattenland Water Wizz. Stärkt av sitt första sommarjobb och stödet från Owen som mycket väl kommer ihåg hur utmanande tonårslivet kan vara, får Duncan en helt ny syn på sig själv och livet. Den värsta sommaren i Duncans liv blir tack vare Owen den bästa sommaren någonsin och ett viktigt kliv in i vuxenvärlden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: