Bio: Warm bodies

Warm bodies

”He’s still dead but he is getting warmer” – så sant som det är sagt. Zombiefilm Warm bodies handlar om den unga zombien R som tycker att livet som död är ganska trist. En dag är R och hans vänner på jakt efter mat och stötter på en patrull människor. Av någon anledning bestämmer sig R för att skona Julies liv och istället beskydda henne. Detta är början på en underlig romans, en romans som gör att R sakta men säkert börjar bli varmare. Hur ska det gå?!

Filmen är söt men ganska töntig. Zombiefilmer är inte min typ av film och hade jag inte blivit bjuden på denna visning hade jag aldrig sett den på bio.

Så här skriver sf.se om filmen: R är en ung man i en existentiell kris – han är en zombie. Han hasar sig genom ett Amerika förstört av krig och social kollaps. Hans själlösa hunger efter sina odöda kamrater är stor, men han längtar också efter något mer än blod och hjärna.

Efter att ha återupplevt en tonårspojkes minnen efter att ha ätit upp hans hjärna gör R ett oväntat val som blir början till en spänd, tafatt och konstigt relation med offrets mänskliga flickvän. Julie är en frisk fläkt av färg i det övrigt trista och grå landskapet som omger R. Hans beslut att beskydda henne kommer att förvandla inte bara R, men hans död, och kanske hela den livlösa världen.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Mar 12, 2013 @ 20:28:53

    Jag tycker filmen var kul o romantisk, typisk tonårsfilm

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: