Bok: Torka aldrig tårar utan handskar, del 2: Sjukdomen av Jonas Gardell

I höstas läste jag första delen av Jonas Gardells serie Torka aldrig tårar utan handskar (läs inlägget). Första boken gjorde mig framförallt upprörd och jag fasade lite för att läsa fortsättningen då jag någonstans visste att flera av de unga männen i berättelsen skulle få HIV och dö. Men Torka aldrig tårar utan handskar, del 2: Sjukdomen berörde mig inte som jag trodde att den skulle. Visst är den sorglig och visst är det tragiskt att läsa om unga män som lever som om det inte finns någon morgondag och sedan en dag får beskedet att det är smittade med HIV. Men det var något med boken som inte stämde, den nådde inte riktigt upp till första bokens standard. Jag är trots allt glad att jag läser serien och jag kommer att läsa även del tre. Självklart vill jag veta hur det slutar och har jag påbörjat något vill jag slutför det. Däremot har böckerna inte berört på det sätt jag trodde, det jag framförallt känner är att information och upplysning fortfarande är nödvändigt. Vi måste alla skyydda oss och ta ansvar!

Så här skriver AdLibris om boken: Sjukdomen är forsättningen på succéboken Torka aldrig tårar utan handskar: 1. Kärleken. När TV-serien med samma namn sändes under hösten 2012 hyllades den av kritiker och tittare. Missa inte Jonas Gardells epos om aids, kärlek och Stockholm under 80-talet.

De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.

De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem. Och det är då som sjukdomen kommer till staden. Bögpesten. Den nya digerdöden. De är alla så unga. En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av dem som överlevde.  Det här är min och mina vänners historia. Det här är andra delen i romansviten Torka aldrig tårar utan handskar. Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår

Annonser

Kommentering är stängt.

%d bloggare gillar detta: