Tårtcaféet på Svartsjö slott

I höstas bjöd mamma och Joakim med mormor och mig till TårtcaféetSvartsjö slott. Svartsjö ligger utåt Ekerö. Vi blev upphämtade runt 12 och var ute vid Svartsjö Slott någon halvtimme senare. Lagom när vi kom fram började det spöregna och vi rusade alla ut ur bilen för att komma in på tårtcaféet. Väl framme vid dörrarna stod det en skylt med instruktioner om att ingången var på andra sidan. Vi sprang tillbaka och runt slottet till andra sidan. Där hittade vi en öppen dörr men kom in i en festvåning som var stökig från dagen innan. Inte en själ att fråga, till slut kom det ut en kvinna och hon hjälpte oss ut genom dörren med hänvisningsskylten och visade oss en dörr längre bort på långsidan. Det stod fortfarande som spön i backen men det var bara att ge sig ut i regnet igen. Tydligen var caféet tillfälligt flyttat på grund av en konsert senare idag.

Äntligen hade vi hittat fram. Det var bara ett rum med kanske fem bord för vardera sex personer och det satt folk vid några av borden. Vi slog oss ner och tittade på menyn. Dem hade fyra olika tårtor och kakfat med saft för barn. Sedan hade dem även smörgåstårta och så kaffe och te.

De fyra tårtorna var:
– Rabarber/Gräddfil Syrlig rabarberkompott – Gräddfilsmousse – Inkokt rabarber – Sura rabarberremmar – Marshmallows.
– Pistage/Jordgubb Jordgubbsbavaroise – Jordgubbskompott – Jordgubbskräm – Jacondbotten.
– Nougat/Hjortron Hasselnöt och marängbotten – Hasselnötspraline och chokladkräm – Karamelliserad mjölkchokladmousse – Hjortron i olika texturer och former.
– Sur de lago Choklad/Hallon Chokladbrownie med cashewnötter – Hallon- och chokladkräm – Chokladmousse.
– Kakfat med 7 sorters kakaor: Chokladsnitt Franska Pepparkakor Syltkakor Pekan och tranbärskakor Vaniljhorn Sirapssnitt Vaniljdrömmar

Mamma och Joakim delade på den sista biten smörgåstårta med lax och räkor, sedan delade dem på en bit Rabarber/Gräddfil och en bit Pistage/Hallon. Till det blev det en espresso och en kopp te. Mormor valde en bit Nougat/Hjortron och drack en kopp te. Själv hade jag lite problem med menyn då personalen inte visste om tårtorna innehöll gelatin eller inte. Dem kunde bara garantera att Sur de lago Choklad/Hallon var gelatinfri så jag tog en bit av den, ett kakfat och så en kopp te.

Småkakorna vara möra och goda. Min tårtbit var förvånandsvärt god. Jag var rädd att den skulle smaka för mycket choklad men det var en god blandning av choklad och hallon. Mamma som inte gillar mörkchoklad tyckte dock inte om den.

Mormor var nöjd med sin Bougat/Hjortron-tårta trots att hon tyckte att den bittra smaken av mörkchoklad slog igenom.

Mamma och Joakim var väldigt förtjusta i Rabarber/Gräddfil men inte lika imponerade av Pistage/Hallon.

Allt som allt var det en trevlig utflykt och vi åkte vidare mot Äppelfabriken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: