Stavhäll Trädgård

Stavhäll trädgård - 19 aug 2012 (2)Foto: Sofie

I höstas läste mamma i tidningen om en trädgård i Tungelsta med självplock och café. Idag packade vi in oss i två bilar och åkte dit. Stället heter Stavhäll Trädgård och adressen är Stavsvägen 29 i Tungelsta. Dem har självplock mellan 10 och 19 och café på lördagar och söndagar mellan 11 och 15.

Vi kom dit vid halv tolv, parkerade bilarn och gick runt och tittade. Den ena av ägarna, en kvinna kom och hälsade oss välkomna. Hon visade oss även runt lite och svarade på frågor. Mina brorsbarn tyckte att det var spännande att gå runt bland tomatplantor, gurkplantor och växter. Själv plockade jag med mig lite småtomater, chili och gurka. Sen fikade vi i deras trädgård. Allt är hembakt och det finns kaffe, te och saft. Sen hade dem två sorters bakverk och lite småkakor. Allt smakade bra och var uppskattat.

Det var en trevlig utflykt, fikat var billigt och grönsakerna suveränt goda. Man fick provsmaka och priserna var helt okej för hemodlade grönsaker. Jag tror att vi alla kan tänka oss att åka dit igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: