DVD: Hope Springs

Det blir mycket film när man är hemma och kurerar en förkylning. Idag har jag sett Hope Springs. Kay (Meryl Streep) och Arnold (Tommy Lee Jones) har varit gifta i en evighet men Kay är inte lycklig. Varje dag är den andra lik och dem sover inte ens i samma sovrum längre. Varje gång Kay tar initiativ till sex blir hon avvisad av Arnold. Kay försöker liva upp äktenskapet och efter att hon läst en bok av Dr Feld får hon veta att han har en mottagning i Hope Springs. Hon bokar en vecka med Dr Feld och betalar med egna pengar… När hon berättar detta för Arnold vägrar han att följa med, Kay ger honom hans flygbiljett och berättar när planet går. Hon åker till flygplatsen och hoppas hela tiden att Arnold ska komma. I sista stund kliver Arnold på planet och dem är på väg. Men Arnold gör det inte lätt för Kay, han klagar på det mesta och är allmänt sur och grinig.

Sessionerna med Dr Feld blir ögonöppnand för dem båda och dem närmare sig varandra på nytt. Men kan dem rädda äktenskapet? Hur ska det gå när dem åker hem?

Filmen är stundvis väldigt söt och stundvis rolig samtidigt som den har en allvarlig kärna. Jag tror att många par som varit gifta i tidernas evighet kan känna igen sig. Sensmoralen är troligen att det krävs arbeta att vara gift, ingenting löser sig av sig själv och vill man ha gnista i sitt äktenskap måsta man hjälpa till att hålla lågan flammande.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jan 31, 2013 @ 18:56:59

    Så du gillade den bättre än jag förstår jag 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: