Bio: Argo

Argo är filmen där Ben Affleck inte bara spelar huvudrollen utan även står för regin. Filmen är väldigt centrerar kring Ben Affleck men det är troligen inget nytt när han själv regiserar. Om det är bra eller dåligt har jag svårt att bestämma mig för.

Filmen är baserad på gisslandramat av personal på den amerikanska ambassaden i Theran, Iran 1979-1980. Personalen hölls som gisslan i över ett år. När iranierna stormade ambassaden lyckades sex medarbetare ta sig ut. Dem var alla i hus med gatuaccess och kunde helt enkelt bara promenera ut. Dem sökte fristad på ett par ambassader men blev nekade tills dem kom hem till den kanadensiska ambassadören. Där stannade dem i någon månad innan ett fritagningsförsök görs. CIA-agent Tony Mendez blir ombedd att ge sitt expertutlåtande på planen för fritagningen. Han nästan skrattar dem upp i ansiktet och blir då ombedd att komma på en bättre plan. Filmprojektet Argo föds. Planen är att ta sig in i landet ensam som producent för Sci-Fi filmen Argo och sedan lämna Iran med sitt filmteam bestående av 6 kanadensare. Problemet är bara att när Mendez väl är på plats stoppar CIA uppdraget. Mendez känner sig ansvarig för de sex personerna och beslutar sig att trotsa order. Självklart slutar det väl, åtminstone för dessa sex personer. De andra satt som gisslan i nästan ett år till.

Vad tyckte jag då om filmen?
Svår fråga. Jag vet fortfarande inte. Den var inte dålig men heller inte bra. Den var intressant men inte minnesvärd. Den väckte tankar men var ändå platt. Så på det stora hela var det sysselsättning i två timmar men inte mer än så.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Dec 19, 2012 @ 11:45:05

  Amerikansk krigspropaganda?

  Gilla

  Svara

  • Sofie
   Dec 19, 2012 @ 21:19:47

   Snarare tvärtom, den rackar ner på USA ganska mycket även om det är en amerikanska film. Men visst, den ställer inte muslimerna och i detta fall Iran i bättre dager. Filmen är på något sätt bara grå och trist.

   Gilla

   Svara

 2. JK
  Dec 19, 2012 @ 12:43:11

  nej det jag sett av den har bara fått mig att känna tack men nej tack 🙂
  Till och med trailern känns tråkig.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: