Bio: The Hobbit

Ikväll har jag sett The Hobbit och som jag har sett fram emot den. The Hobbit (Hobbit: En oväntad resa) är berättelsen innan Sagan om ringen-trilogin. Filmen som är den första av tre är baserad på J.R.R. Tolkiens roman Bilbo – En hobbits äventyr. Jag läste boken för något år sen och uppskattade den. Sagan om ringen-trilogin är några av mina favorit serier så jag såg, som sagt, verkligen fram emot denna film. Filmen är bra och rolig, den är även söt och lite barnslig. Den har på något sätt inte samma djup som Sagan om ringen-filmerna men den ger förklaringar til mycket.

Filmen är välgjord och det är många storslagna scener, kanske för storslagna. Det är roligt att så många av skådisarna har ställt upp på att spela sina karaktärer i ytterligare tre filmer.

Så här skriver sf.se om filmen: Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi … (Källa)

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Dec 14, 2012 @ 23:45:11

    Det var en lång transportsträcka innan filmen kom igång

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: