Bio: En oväntad vänskap

Jag ser sällan fransk film eftersom jag inte förstår vad dem säger och det gör mig frustrerad. Men jag trotsade mina fördomar och såg En oväntad vänskap och det är jag glad för. Filmen är baserad på sann historia och det är verkligen en må-gott-film, en film som passar utmärkt en regnig söndag. Filmen ger många goda skratt och den visar att livet kan vara oförutsägbart och till och med ganska underbart, trots motgångar, handikapp och annat tråkigt.

Så här står det om filmen på sf.se: Den franska megasuccén som berör människor över hela världen och som listas som en av världens bästa komedier.

Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka.

Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra.  Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Baserad på en sann historia. (Källa)

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Sep 23, 2012 @ 10:33:09

    Ibland kan man verkligen bli överraskad 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: