DVD: Bel Ami

I förra veckan såg jag Bel Ami som är baserad på Guy de Maupassant novel med samma namn. I huvudrollen ser vi Robert Pattinson som den unga Georges Duroy. Georges har precis kommit hem till Paris efter kriget, han är fattig och utan arbete. En kväll springer han på sin före detta officer Charles Forestier. Charles tror på Georges och bjuder hem honom på middag påföljade kväll. Där får Georges träffa Charles fru, Madeleine Foresier (spelad av Uma Thurman) och hennes väninnor Virginie Rousset (spelad av Kristin Scott Thomas) och Clotilde de Marelle (spelad av Christina Ricci). Georges förförs av de tre damerna på olika sätt och hans liv blir allt annat än okomplicerat. Till en början får han hjälp av Madeleine att skriva så att hans karriär som journalist kan ta fart. Han inleder en affär med den gifta Clotilde men nöjer sig inte.

Nej, Georges vill ha mer. Det gör hans liv mer och mer komplicerat och han försätter sig i den ena situtaionen efter den andra. När Madeleines man hastigt dör träder Georges in i hans ställe och gifter sig med Madeleine. Det blir allt annat än vad han tänkt sig. Han låter Madeleine hållas och går tillbaka till sin älskarinna Clotilde. Men Georges inser snart att hans fru och Monsieur Rousset har fört honom bakom ljuset. Så han lurar sin fru och ser till att bli kvitt henne så att han kan gifta sig med Roussets dotter. Detta till hennes mors förtvivlan då även hon har en kärlesaffär med Georges.

Allt är en enda soppa och ingen är egentligen lycklig. Historien är egentligen ganska banal men skulle kunna vara något mer underhållande om filmen hade bättre skådespelare. Robert Pattinson gör ingen vidare rollprestation, det känns som om han är fast i ett fack och inte kommer ur det. Den enda andra förklaringen är att han egentligen inte kan spela. Damerna gör alla tre bra rollprestationer men då dessa inte vägs upp av de manliga skådespelarna faller filmen tyvärr ganska platt.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Sep 11, 2012 @ 09:38:45

    Synd att de tar en så pass kass skådespelare då storyn låter som det kunde bli bra

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: