DVD: Total Recall (1990)

För någon vecka sedan var jag på bio och såg den nya versionen av Total Recall med Colin Farell, Jessica Biel, Kate Beckinsale (läs inägget: Bio: Total Recall). Nu på morgonen har jag sett den gamla versionen med Arnold Schwarzenegger. Det var verkligen ingen hit, jag vet att jag tyckte om den när den kom men jag måste säga att den nya versionen är bättre. Inte lika mycket splatter, lama repliker och konstig teknik. Okej, den är över 20 år gammal men den håller inte riktigt måttet.

Den här gången är Dennis Quaid (spelad av Arnold Schwarzenegger) arbetare på jorden. Han drömmer om Mars på nätterna och föreslår sin fru (spelad av Sharon Stone) en resa till Mars. Hon vill inte åka så han vänder sig till Total Recall istället för ett minne av en resa till Mars. Quaid blir övertalad att lägga till en ny personlighet och väljder hemlig agent. Allt går snett innan minne är klart och Quaid börjar komma ihåg vem han är. Jakten är i gång. Hans fru försöker döda honom och Cohaagen och hans mannar försöker döda honom. Quaid blir påmind om vem han är, Hauser och uppmanad att resa till Mars. Väl på Mars får Hauser se vilken missär det är och blir uppsökt av rebellerna. Cohaagen stänger av luften och Hauser blir tillgånga tagen. Målet är att få igång reaktorn så att invånarna på Mars får tillgång till luft. Ska han lyckas?!

För att vara inspelad 1990 är det bra effekter och filmen ligger i framkant av actionfilm men när man ser den 2012 och dessutom har sett den nya versionen blir denna lite platt och tafatt. Denna gång har dem lyckats bättre med nyinspelningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: