Bio: Total Recall

För 22 år sedan spelade Arnold Schwarzenegger Carl Hauser i Total Recall, nu har Colin Farell fått äran att spela samma roll i 2012-års version av Total Recall. Jag har vissa minnesfragment av filmen från 1990 men vet att jag tyckte om den. Då tyckte jag om det mesta med Arnola, Bruce eller Sylveter *ler* Den nya versionen är bra och har sin egen prägel, det gillar jag. Nu när det är så populärt att göra nyinspelningar av alla möjliga filmer är det viktigt att försöka få till något nytt mitt i allt det gamla.

Colin Farell spelar, som sagt, Carl Hauser en fd elitsoldat som har gått över till motståndsrörselse, blivit tillfångatagen och omprogrammerad till Douglas Quaid. Han bor tillsammans med sin fru, Lori (Kate Beckinsale) i det som kallas Kolonin. Kolonin är ett fattigt område på andra sidan gjorde vars enda syfte är att serva UFB. Douglas reser varje dag till UFB för att jobba i deras syntet-fabrik med att tillverka syntetiska robotar. Han är dock inte nöjd. En kväll bestämmer han sig för att besöka Recall, ett kemiskt rekreations center. Här börjar hela storyn. Douglas hinner inte kopplas upp mot Rekall utan det visar sig att han egentligen är en hemlig agent. Hans fru Lori försöker döda honom, UFBs ledare vill ha honom levande och Douglas själv försöker komma på vem han är. Carl Hauser har lämnat ledtrådar efter sig och alla leder honom till Matthias, motståndsrörelsens ledare. På vägen träffar han Melina (Jessica Biel) sin verkligen flickvän.

I mitten av filmen är det mycket slagsmål och jackt men filmen är bra gjord och storyn håller. Även om film idag inte alltid måste vara närmare 2 timmar. Upplösningen är spännande och självklart är det lite upplagt för en uppföljare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: