Bok: Julia av Anne Fortier

Julia av Anne Fortier är en spännande och romantisk berättelse som väver samman Shakespears Romeo och Julia med nutid. Boken handlar om tvillingarna Julie och Janice. Tvillingarna är födda i Siena, Italien men är uppväxta i USA hos tant Rose och hennes betjänt Umberto. Flickornas föräldrar dog när dem var små så dem har inte mer släkt än tant Rose, dessutom är tjejerna osams och vill helst av allt inte umgås med varandra. Julie driver mest runt och vet inte vad hon vill göra, det enda hon vet är att hon vill göra motsatsen till sin 4-minuter yngre syster. Dessutom är hon besatt av Shakespears Romeo och Julia. Jules å andra sidan är snygg, populär och spenderar dagarna med att ha roligt.

En dag där tant Rose och Julie hoppas på att få sin upprättelse genom att ensam ärva tant Rose. Tyvärr visar det sig att det är Jules som ensam ärver tant Rose och Julie får endast ett brev med uppdraget att resa till Italien och Siena för att ta reda på sin mors hemlighet. Här börjar äventyret. För det första får Julie veta att hennes riktiga namn är Giulietta och att hon ska resa i det namnet. Redan på flygplatsen stöter Julie på en trevlig men något påtränande italienska, Eva Maria som vill bli hennes personliga guide till Siena. På grund av Eva Maria får Julie träffa den snygga men svårflörtade Alessandra, Eva Marias gudson. Under sin vistelse i Siena får Julie veta mer och mer om sina föräldrar, sin egen uppväxt, sina släktingar men också om historien om Romeo och Julia.

Det visar sig att Shakespear var inte först med berättelsen om Romeo och Julia utan historien har sitt ursprung på 1300-talet i Siena. Dessutom är Julie eller Giulietta släkt med historiens Julia. Allt vore frid och fröjd om det här var det enda hennes mamma lämnade efter sig men det finns mer. Enligt historien finns det en guldstaty med ädelstenar till ögon uppförd på Romeo och Guiliettas grav. Julie är inte den enda som vill hitta statyn utan några maffiatyper är också ute efter den då. Hur ska det gå?

Boken är välskriven, den är ganska lång men ändå spännande. Hela tiden händer det oväntade saker och historien blir aldrig tråkig. Jag rekommenderar den varmt oavsett om du gillar romantik eller spänning. Boken har lite av allt.

Så här skriver AdLibris om boken: Da Vinci-koden möter Shakespeare In Love!

Julia är en gripande roman om en ung kvinna som upptäcker att hennes familjs historia sträcker sig hela vägen till världslitteraturens mest berömda kärlekspar.

Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne – men var är han? (Källa)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: