DVD: Anonym

Igår bestämde jag mig för att hyra lite film inför helgen och bara slappa. Jag hade läst om filmen Anonym på nätet och blev nyfiken på den. Tyvärr var den inte så bra som jag hade hoppats. Filmen baseras på teorin att det var Edward De Vere, Earlen av Oxford som skrev alla William Shakespears pjäser och poesi.

Filmen utspelar sig under Drottning Elisabeth I sista dagar när succesionsordningen debatteras och Essex gör uppror mot drottningen. Den börjar i nutid med en pjäs om just detta och sedan färdas vi tillbaka i tiden till början av 1600-talet. Vi får träffa författaren Johnson som får ett erbjudande han inte kan acceptera. Istället tar hans skådespelarvän sig ann uppdraget. Det handlar om att sätta upp pjäser åt en framstående adelsman som vill förbli anonym. Med hjälp av dessa pjäser försöker adelsmannen, Earlen av Oxford, att påverka politiken men hand lyckas tyvärr inte. Earlen har varit kär i drottningen sedan unga år och har en son tillsammans med henne. Önskan är att denna son ska efterträda drottningen istället för kungen av Skottland. Men inget går som det ska, utom möjligen det faktum att William Shakespears pjäser blir vida kända och omtyckta.

Om det ligger något i teorin vet jag inte men visst finns det saker som talar för den, som att William Shakespear inte kunde skriva, att han bara författade under några år och att han dog i sin hemstad där han arbetade med spannmål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: