Bio: The Amazing Spider-Man

Häromdagen var det dags för nästa Biosommar film, The Amazing Spider-Man. Jag är inte vidare förtjust i filmatiseringar av serietidningar och har inte sett Spindelmannen-filmerna med Tobey Maguire. Jag hade inte sett den här heller om det inte var för att den ingår i Biosommar 2012 (Läs mer). Jag hade med andra ord inga förväntningar och blev positivt överraskad. Den var underhållande, söt och självklart var det en massa action i filmen. En helt ok film att se en vardagskväll.

Filmen handlar om Peter Parker vars föräldrar försvinner när han är barn. Han bor hos sin farbror och faster. Peters pappa var forskare och man förstår tidigt i filmen att han har upptäckt något som han inte vill ska komma i fel händer. Filmen hoppar va 10 år framåt i tiden och Peter går på high school. Han är kär i Gewn. Efter en översvämning i källaren hittar Peter sin pappas gamla portfölj och i den hans gamla forskningsanteckningar. Det leder honom till företaget där hans pappas kompanjon jobbar. Peter blir biten av en labbspindel och utvecklar spindelliknande förmågor. Då Peter är allmänt upprörd över att hans mamma och pappa har övergett honom och över att vara mobbad i skolan börjar han ge sig på brottslingar i staden. Polisen ser honom dock som en fiende och vill ha fast honom. Gwen får upp ögonen för honom men det blir inte lätt då det visar sig att Gwens pappa är polismästare. Hur ska det gå?

Allt tar en udda vändning då Peters pappas gamla kollegor börjar injecera något medel för att hans stympade arm ska växa ut. Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig utan han förvandlas till en jättelik ödla som vill förvandla alla i staden till ödlor. Kan Peter stoppa honom och hur ska det gå med förhållandet till Gwen?

Det är som sakt en klassisk superhjälte historia men jag tycker dem har gjort ett bra jobb.

Tidigare har har sett Men in Black III, Prometheus, Snow White and the Huntsman. Ikväll väntar Ice Age 4, sen är det bara The Dark Knight Rises, Madagaskar 3 och Snabba Cash II kvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: