Bio: Snow White and the Huntsman

Ytterligare en film på Biosommar-listan (läs tidigare inlägg))att boka av, igår såg jag Snow White and the Huntsman. Men tyvärr är jag besviken, filmen har fått dåliga recensioner och framförallt Kristen Stewart som spelar Snövit och jag förstår kritikerna helt och fullt. Hon känns inte närvarande och hennes prestation i den här filmen skiljer sig inte nämnvärt från hennes prestation i Twilight-filmerna. Däremot gör Charlize Theron en suveränroll, det är hon som bär upp hela filmen och jag kände mer av drottningens smärta, sorg och desperation än någon av alla de känslor Snövit skulle visa.

Ett annat plus i filmen är att det är Chris Hemsworth som spelar jägaren, han är ett snyggt muskelknippe att vila ögonen på 😉

Så här beskriver sf.se filmen: Snövit är den enda personen i riket vackrare än den onda drottningen, som i sin tur är ute efter att förgöra henne. Men den galna härskarinnan hade aldrig kunnat föreställa sig att den unga kvinnan som hotar hennes regim har tränat krigskonst med en jägmästare, utsänd för att döda henne. Prinsen ansluter till ensemblen  som länge varit förtrollad av Snövits skönhet och makt.

Tyvärr måste jag säga att texten lovar mer än vad den ger. Filmen börjar med att Snövits mamma önskar sig en dotter med vit hy, blodröda läppar, svart hår och styrka som en ros. Hon föder en dotter men dör ganska snart. Snövits pappa, kungen blir förkrossad men hans rike mår bra. En dag träffar han Ravenna som förtrollar honom med sin skönhet och dödar honom på bröllopsnatten. Hon är en kallblodig mördare som får sin vilja igenom med hjälpa av sin ungdom och skönhet. Men allt har ett pris, hennes mamma la en besvärjelse över henne i unga år och för att fortsätta vara landets vackraste kvinna måste hon äta kvinnlig ungdom.

Snövit har hon stängt in i ett av slottets torn och när hon anses vuxen visar det sig att hon är vackrare än drottningen. Desutom hotar hon drottningens egen ungdom och är den enda som kan döda drottningen men även rädda henne. Allt drottningen behöver göra är att ta hennes hjärta. Snövit lyckas fly, blir jagade av jägaren som byter sida och sedan får Snövit folket på sin sida i ett sista slag mot drottningen. Snövit har insett att hon är den enda som kan döda drottningen.

Filmen hade kunna vara riktigt bra, storyn håller men inte skådespelaren och framförallt inte Kristen Stewart. Tyvärr…

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jun 11, 2012 @ 05:48:20

    Nej den hade kunnat vara så mycket mer

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: