DVD: Det är aldrig för sent, Larry Crowne

Vill du se en riktigt ”må-gott”-film ska du se Det är aldrig för sent, Larry Crowne. Larry Crowne (Tom Hanks) tror att han ska bli månadens anställd för nionde gången när han får sparken från U-Mart. Anledningen är att han inte har en universitetsexamen och kan därmed inte avancera inom företaget, han skulle ständigt bli förbiseed vid befodringar. Larry som nyligen har skilt sig och har skulder upp över öronen vet inte riktigt vad han ska ta sig till. Han söker jobb efter jobb men det ger inget. Banken vill inte hjälpa honom och han riskerar att hamna på gatan.

Hans excentriske granne rekommenderar honom att börja plugga igen. Så han köper en bensinsnål scooter och beger sig till universitetet. Där träffar han på en ännu mer excentrisk studievägledare och väljer en kurs i muntlig framställan och företagsekonomi. Första skoldagen träffar han på den unga och levnadsglada Talia när han parkerar sin scooter. Hon frågar om han vill med ut och åka någon gång och tar hans nummer. Larry hastar iväg till sin lektion i muntlig framställan som precis är på väg att bli inställd då dem inte är tillräckligt många. Mercy (Julia Roberts) deras lärare är något irriterad över att ha lektion klockan 8:00 tre dagar i veckan och kursen får ingen vidare start.

På Larrys andra lektion visar det sig att att Talia och han läser samma kurs. Efter skolan åker han scooter med henne och hennes kompisar. Här börjar Larrys nya liv, Talia fixar så att Larry klipper sig, hennes vänner möblerar om hans hem och Talia fixar nya kläder åt Larry. Han blommar upp i samband med sina kurser och blir dessutom lite kär i sin lärare, Mercy.

Men det sak inte vara för lätt, Mercy har en förfärlig man som ägnar dagarna åt att porrsurfa istället för att jobba med sin blogg. Men en dag får Mercy nog och kastar ut honom, samma kväll kastar hon sig i famnen på Larry men  ångrar sig dagen efter. Dessutom blir hon superirriterad över att Larry umgås med Talia, för självklart har dem sex. Eller?

Slutet gott, allting gott 😉
Se filmen själv för att få veta hur det går… Jaqg tycker att den är sevärd, den är söt och nästintill rakt igenom positiv.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Maj 13, 2012 @ 12:39:43

  Väldigt romantisk o gullig, inga moln på himlen

  Gilla

  Svara

 2. JK
  Maj 13, 2012 @ 21:11:32

  Det var en sån där måbrafilm som inte gör så mycket väsen av sig. Helt okej en söndagförmiddag 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: