Bio: The Hunger games

Ikväll har jag varit på bio och sett The Hunger games. Filmen är baserat på Suzanne Collins bok med samma namn. Filmen utspelar sig i framtiden och många människor är fattiga. Varje år hålls Hungerspelen där de tolv distrikten i landet väljer en ung man och kvinna mellan 12 och 18 år att repressentera dem. Spelen är på liv och död och visar på regimens makt över folket.

Katniss Everdeen är en av alla flickor som kan bli valda, hon har en lillasyster som ska vara med i utlottningen för första gången. Katniss försöker hålla sin lillasyster och mamma vid liv genom tjuvjakt och hon är den som egentligen tar hand om sin syster. Lillasystern är livrädd för att bli vald och har mardrömmar inför uttagningendagen. Det som inte får hända sker och flickan blir vald, Katniss väljer då att ta hennes plats. Tillsammans med henne väljs Peeta och de båda åker iväg mot spelområdet för att förbereda sig. Det är verkligen ett spel på liv och död och det finns ungdomar som är med som har tränat för detta hela livet. Katniss vägrar dock att dödad någon utan försöker överleva på annat sätt. Självklart lyckas hon men inte utan att göra regimen upprörd, men hur ska regimen få en populär vinnare ur vägen. Ja, det får vi nog svar på i nästa film…om det blir en nästa film. Boken är den första av tre så det är inte omöjligt att det kommer fler filmer.

Filmen är välgjord, den är spännande och intressant. Det är en absurd situation att se hur alla är som uppslukade av showen när det går ut på att 24 ungdomar ska bli en. Det finns känsla i den och det är intressant att se hur Katniss trotsar spelets regler samtidigt som hon är mitt uppe i det. Mamma har läst boken (läs hennes recension här) och jag tänkte också göra det, den ligger här hemma i bokhyllan.

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Joanna Svärd
    Maj 03, 2012 @ 22:20:29

    Var den bra? =)

    Gilla

    Svara

  2. Sofie
    Maj 03, 2012 @ 22:22:54

    Ja, den var bra. Spännande och intressant om än lite olustig i perioder.

    Gilla

    Svara

  3. Annika
    Maj 04, 2012 @ 09:22:35

    Jag ser fram emot att se filmen när jag läst klart alla tre böckerna

    Gilla

    Svara

  4. Trackback: Bok: Hungerspelen av Suzanne Collins | Spana hos Sofie

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.