Bok: Mitt liv med George av Judith Summers

Under bokrean köpte jag ett par pocketböcker för 10 kr styck (var kommer jag inte ihåg…). En av dem var Mitt liv med George av Judith Summers. Boken handlar om Judith själv och hur hennes liv förändras när hennes man och pappa dör. För att försöka döva sorgen och ge glädje till sin son köper hon cavalier kung charles spanieln George. Visst har hon tittat efter en hund men det var inte meningen att hon skulle köpa en på stående fot. När Judith och hennes son kommer hem med George inser dem att dem inte har någon aning om vad dem gett sig in i och här börjar en livslång kärlek och kamp. Till slut är det George som styr och ställer. Dessutom har George otur och dwt leder till att den lätt hypokondriske Judith ständigt släpar med honom till veterinären.

Det är en söt om än lite långtråkig berättelse. Jag jan tänka mig att boken appelerar än mer på cavalier king charles ägare. Men det finns några roliga scener i den men det mesta är trots allt ganska sorgligt.

Så här skriver AdLibris om boken: Rörande och komiskt i samma anda som Marley och jag.

När Judith Summers första gången möter George, den cavalier king charles spaniel som ska komma att förändra hennes liv, är hon fortfarande lamslagen av sorg. Fem månader tidigare har först hennes man Udi, sedan hennes far, dött ifrån henne.

Men i samma ögonblick som George galopperar nerför trappan hos uppfödaren smälter hon. George är den till synes perfekta valpen, med fladdrande ögonfransar och en fullkomligt bedårande uppsyn av det slag som får främlingar att stanna på gatan och förtjusta lägga huvudet på sned. Och sonen Joshuas glädje över den nya familjemedlemmen vet inga gränser.

Det dröjer dock inte länge innan Georges mindre trevliga sidor börjar visa sig. Viljestark, bortskämd och dyr i drift som en Ferrari tar han snart kommandot över hushållet. Sitt oskyldiga yttre till trots är George en riktig tyrann. Han kissar i soffan, skäller nätterna igenom och vägrar att äta något annat än grillad kyckling. Som om inte det vore nog är George dessutom extremt olycksdrabbad och tycks lida av varje tänkbar sjukdom. Räkningarna från veterinären antar snart astronomiska proportioner.

Allt besvär till trots är det till slut ändå George som får Judith och Joshua att återvända till livet. För samtidigt som han driver dem till vansinne, överöser han dem båda med en kärlek som förmår tina även det frusnaste av hjärtan. Georges hängivenhet är total, och förvånade inser Judith och Joshua att de både kan skratta, leka och känna glädje igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: