Design hall vid Telefonplan

Design hall ligger vid Telefonplan, precis bredvid Konstfack. De fyra pågående utställningarna slutar idag, den 15 april och är värda ett besök. Det kostar inte så mycket att gå in (läs mer) och öppettiderna på söndagar är 12-18. Annars har dem öppet onsdag till söndag, kl 12:00 till 18:00.

hemsidan står det så här: Designhall  är en ny mobil utställningsplattform som uppträder på temporära platser på Telefonplan. Bakgrunden till Designhall är att Stockholm idag saknar en specifik utställningsarena som fokuserar på formgivningsområdet och att Telefonplan som kreativt kluster saknar en utställningsplattform som kontinuerligt visar utställningar. Designhall drivs som en gemensam satsning från intressenter kring Telefonplan  som är angelägna om områdets utveckling som kreativt kluster. Till varje utställning knyts olika samarbetspartners.

Utställningarna som avslutas idag går under samlingsnamnet History is ongoing, så här står det på hemsidan: Den 2 februari 2012 koras vinnaren av Föreningen Formmuseets Vänners (FMV) designpris DesigNu. Både vinnaren och de nominerade kommer att presenteras i en utställning som pågår t o m den 15 april. Under samma period visas ytterligare tre utställningar på DesignHall. En designhistorisk om industridesignern Ralph LyselI och två samtida, ”Talking Textiles”, producerad av Li Edelkoort, och ”Story vases”, om designgruppen Fronts och producenten Editions in Crafts samarbete med det sydafrikanska hantverlkskollektivet Siyazama Project.

Utställningarna sammanfattas under arbetsnamnet ”History is ongoing” och det finns även en seminarieserie kopplad till utställningarna. De fyra utställningarna ger en bild av FMV:s vision och Konstfacks önskan kring vad ett potentiellt formmuseum i Stockholm skulle kunna innehålla. Idag saknas en plats där man kan få en samlad bild av vad som sker och skett inom svensk och internationell form. Trots att ett flertal högskolor och andra utbildningar för konsthantverks- och designstudier finns just här. Ett formmuseum skulle bidra till att stärka intresset för formområdet och dessutom både skapa ett livaktigare designklimat och öppna för internationella utbyten.

Det var intressant att besöka utställningarna och det finns mycket nytt, fascinerande och spännande att titta på. Väl värt ett besök 🙂

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Apr 15, 2012 @ 10:12:23

    Tack för att du tog med oss dit, det var verkligen sevärt

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: