Fotografins hus

Jag är väldigt förtjust i fotografier och tycker om när det är något udda eller speciellt. Idag har jag varit på Fotografins hus ute på Skeppsholmen och jag kommer troligen gå tillbaka. Fotografins hus har fem utställningar per år, tre på våren och två på hösten. Dem stänger över sommaren.

Så här presenterar dem sig på sin hemsida: Fotografins Hus profil är att introducera väletablerade internationella fotografiska konstnärskap som av olika skäl inte har uppmärksammats i Skandinavien. Fotografins Hus är en mötesplats för intresserade av konstnärlig fotografi i Stockholm. Ambitionen är att presentera den fotografiska konsten i ett sammanhang. Något Fotografins Hus gör genom intervjufilmer med fotografer, problematiserande texter, publikationer, seminarier och diskussion. Varje säsong har ett tema som iakttas genom olika konstnärskap. 2011 är temata människoskildring och arkiv.

Fotografins Hus bygger på ideellt arbete men stöds av Stockholms Kulturförvaltning och Statens Kulturråd. Utställningarna produceras ofta i samarbete med utländska kulturinstitut och beskickningar. Verksamheten leds av Olof Glemme och Hans Hedberg.

Just nu är det en utställning av Hyun-Jin Kwak, hon är från Sydkorea och har bland annat studerat på Konstfack här i Stockholm. Hennes utställning porträterar ett gammalt vackert italienskt palats som har fått förfalla då dess äga är en samlare utan dess like. Bilderna är tragiska och livslösa, dem visar på en fastighets sakta förfall. Samtidigt är utställningen intressant och visar på kärleken till saker bara för saks skull snarare än för användningens skull. Jag rekommenderar både utställningen och Fotografins hus.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Apr 13, 2012 @ 20:19:43

    Låter väldigt spännande

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: