Dags att fundera på vad du delar med dig av på nätet

I en artikel på DN.se står det om hur Bolag avslöjar din bakgrund på nätet. Artikeln handlar om små bolag som har startats enkom för att undersöka folks bakgrund på nätet, deras kunder är företag som ska rekrytera och dessa företag ser det som en pusselbit i helheten kring en rekrytering. Så det är dags att fundera på vad vi delar med oss av på nätet? Vad skriver du på Facebook, Twitter eller för den delen i din blogg. Det som står på nätet, i sociala medier kan krossa ditt CV och sätta stop för dina chanser till ett nytt jobb. Det värsta är att det även kan sätta stop för det jobb du har idag.

Självklart ska man inte vara illojal och har man något elakt att säga om sin arbetsgivare bör man inte göra det på nätet. Det orättvisa i det hela är att någon annan kan skriva något om dig och du blir den som drabbas. Det som står på nätet ger trots allt inte en helhetsbild utan bara en sida av myntet. Men du kan ändå bli dömd och stämplad för det.

Så, det kanske är läge att fundera igenom vad som står om dig på nätet och vad du själv skrivit. Jag kan dock inte låta bli att fråga mig: Är vår yttrandefrihet hotad?!

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Mar 09, 2012 @ 17:21:50

    Jag anser att vår yttrandefirhet är hotad genom att vi inte kan säga vad vi vill när vi vill, eftersom det ligger kvar som en stämpel i alla tiders evigheter. Ett förfluget ord ut i rymden glöms snabbt bort, en en tangentbordstryckning försvinner inte i cyberrymden.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: