Bio: Mästerkatten

I veckan var jag och såg Mästerkatten på bio, den engelskspråkiga versionen i 3D. Jag är inte mycket för tecknad eller animera film, men gjorde ett undantag för Mästerkatten eftersom den handlar om en katt. Reklamen för filmen har varit söt och jag tänkte att det var värt att ge filmen en chans. Mästerkatten handlar om en föräldralös katt som får namnet Puss (Mästerkatt eller egentligen katt), han bor på ett barnhem och blir där bästa kompis med Humpty Dumpty (ett ägg). De båda ställer till med massa buss och har roligt mest hela tiden. En dag räddar Mästerkatten polischefens mamma från att bli dödad av en häst. Han blir belönad av byn med ett par stövlar, en batt och svärd. Samtidigt får han namnet Mästerkatten i Stövlar (Puss in boots).

Mästerkatten och Humpty Dumpty glider i från varandra och den definitiva brytningen kommer när Humpty Dumpty lurar Mästerkatten att hjälpa honom att råna byns bank. Mästerkatten får skulden och flyr från byn. Hans mål är att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna återvända och rentvå sitt namn. Ända sedan  han blev vän med Humpty Dumpty har dem letat efter ett par magiska bönor, bönor som ska växa till en magisk bönstjälk som leder till en stor skatt. Mästerkatten blir än en gång indragen i jakten på dessa av Softpaws som egentligen är kompanjon med Humpty Dumpty. Mästerkatten bestämmer sig för att hjälpa dem, allt för att kunna rentvå sitt namn.

Sjäkvklart går det inte som Mästerkatten har tänkt sig. Det är en söt film även om berättelsen stundtals är något långdragen och seg. Men jag är fortfarande inte omvänd när det gäller tecknad eller animerd film.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. JK
  Feb 19, 2012 @ 09:31:24

  Har du sett den första av animerade filmer? Toy storys? Den är värd att se. Ettan vill säga.

  Gilla

  Svara

 2. Annika
  Feb 20, 2012 @ 06:32:01

  Om inte Mästerkatten är i samma kaliber som Shrek är den antaligen inte värd att ses
  och ToyStory som JK pratar om är bara för barn

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: