På Sicilien i Berwaldhallen

Igår var jag på Berwaldhallen med min styvpappa och såg På Sicilien, en konsertant opera. På Sicilien är skriven av Pietro Mascagnis på 1800-talet. Den del av operan som vi fick se handlar om hur Turridu är på väg tillbaka till sin hemby, han är forrtfarande kär i Lola men har gått och gift sig med Santuzza. När han kommer tillbaka är det påsk och alla ska fira påskmässa. På Torget blir han frestad av Lola och föredrar att gå på mässan med henne framför sin fru. Fru beklagar sig för mamma Lucia och berättar sedan allt för Alfio, Lolas man. Det blir duell mellan Turridu och Alfio och Turridu blir mördad. Det är ett dramatiskt maffiadrama och delar av operan har använts i Gudfaderna III.

Det är alltid trevligt att besöka Berwaldhallen. Jag hade vunnit biljetterna i en tävling om trohet/otrohet. Vi satt långt bak på parkett i sköna stolar och såg bra. Föreställningen började med ett kort anförande komponerat av Andrea Tarrodi. Sedan var det paus och efter det På Sicilien. Tyvärr var pausen väldigt tidigt, redan efter 15 minuter. Det innebar att vi sedan satt och lyssnade i 1,5 timme vilket var lite jobbigt. Annars var det två vackra musikstycken.

Det som fascinerade mig mest under hela kvällen var att se hur orkestern rör sig i tack med musik, att se hur orkestern lever och följer sinnesstämningen i musiken. Helt klart storslaget och vackert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: