Bio: The Descendants

I fredags var jag på bio och såg The Descendants med George Clooney. Jag hade hört en del om filmen, läst en intervju med George Clooney och även sett att filmen var Oscarsnominerad. Men det var ingen höjdare. Utifrån vad jag hört trodde jag att det skulle vara en ganska rolig film om en frånvarande pappa som helt plötsligt ska ta hand om två döttrar, den ena fortfarande ett barn och den andra tonåring. Men även om jag fått en del av storyn rätt så var det för det första ett drama och för det andra en ganska mörk film.

Den handlar om Matt King (George Clooney) vars fru har varit med om en båtolycka och ligger i koma. Han jobbar som advokat och försöker att bolla jobb och tid på sjukhuset. Samtidigt ska han ta hand om sin 10-åriga dotter, Scottie. Matt får veta att det inte går att rädda frun och att det bästa är att koppla bort de livsuppehållandemaskinerna. Han uppmanas även att berätta för familj och vänner så att de kan ta farväl. Matt börjar med att hämta sin andra dotter, tonåringen Alexandra för att få hjälp med Scottie och att berätta för alla. Problemet är att Alexandra inte är så förtjust i sin mamma, det visar sig att hon kom på mamman med hennes älskare. Matt vet inte vad han ska tycka och bestämmer sig för att leta upp älskaren. Alla tre beger sig till en närbeliggande ö där älskaren är på semester. Det visar sig dock att älskaren har fru och barn, men Matt ger honom ändå chansen att säga adjö- Dyker älskaren upp på sjukhuset? Nej, men hans fru gör det…

Historien blir bara mer  och mer konstigt. På toppen av allt detta jobbar Matt med ett avtal om att sälja en stor del mark på ön som hans släkt har ägt i århundranden. Familjen bor på Hawaii och har orörd mark. Matt är förvaltare men marken ägs av en stiftelse och eftersom den måste upplösande och marken säljas får han och hans kusiner en massa pengar. Matt inser dock att marken inte är hans att sälja och bestämmer sig för att behålla den, till sina kusiners förtre. Matt vill lämna efter sig något till sina barn.

Frun dör och relationerna är bättre…eller?! Filmen är åtminstone slut här. Det var ett par bra scener men stora delar av filmen vara bara mörk, tragisk och ganska äcklig. Jag rekommenderar den inte.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Feb 09, 2012 @ 07:40:41

    Jag har hört att den inte skulle vara så bra, så den ska jag inte se

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: