DVD: Midnatt i Paris

Midnatt i Paris handlar om Gil (Owen Wilson) och Inez (Rachel McAdams) som ska gifta sig. Just nu befinner dem sig i Paris tillsammans med Inex föräldrar. Inget som rör Gil passar hans blivande svärföräldrar, inget som Gil gör passar för den delen Inez heller. Gil är författare och jobbar just nu med sin första roman men Inez vill att han ska fortsätta att skriva manus för Hollywood då han tjänar stora pengar på det. Gill vill istället skriva klart sin roman, gifta sig med Inez och flytta till Paris.

På en av alla tillställningar familjen går på träffar dem Paul och hans flickvän, Paul är en gammal flamma till Inez och dem börjar att umgås frekvent. Gil känner sig inte bekväm i Pauls sällskap och bestämmer sig för att promenera hem genom Paris en kväll istället för att följa med sällskapet ut och dansa. Han slår sig ner på trappan till en kyrkan och klockan slår midnatt, då kommer en bil och plockar upp honom. Det visar sig att bilen tar honom med tillbaka till 1920-talet, Gils favorit tidsålder. Han får träffa de stora namnen; Picasso, Porter, Hemingway, Fitzgerald, Dali, TS Eliott med flera. Han träffar även den vackra Adriana och förälskar sig i henne.

Gil kommer tillbaka till 20-talets Paris varje kväll och får där hjälp av Gertrude Stein att utveckla sin bok. Hans självförtroende växer och han berättar för Adriana vad han känner för henne. Problemet är att Adriana är förälskad i Paris guldålder, 1890-talet och de båda har hamnat där. Adriana bestämmer sig för att stanna kvar och Gil inser samtidigt att den bästa tiden trots allt är här och nu. Han kommer tillbaka till verkligheten och bestämmer sig för att göra slut med Inez och stanna i Paris.

I början tyckte jag att filmen var något seg och jag har ganska svårt för Rachel McAdams som spelar Inez, speciellt i denna roll där hon är egoistisk och dum. Men när Gil väl börjar åka tillbaka till 1920-talet blir filmen intressant. Det är en romantisk komedi med sensmoral och jag blir i alla fall glad av den. Helt klart värd att se hemma på DVD.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Jan 31, 2012 @ 05:22:26

  Filmen låter intressant

  Gilla

  Svara

 2. JK
  Mar 04, 2012 @ 09:22:54

  Mycket bra film. Den har en lugnt lunk och är inte så djup men ändå en sån må bra känsla. 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: