Bio: New Year’s Eve

Ikväll har jag varit och sett New Year’s Eve med en kollega. Filmen utspelar sig på nyårsafton 2011 i New York och vi får följa ett antal personer under dagen. Det är Randy(Ashton Kutcher) som är ledig från jobbet och inte vill fira nyår. Hans vän Paul (Zac Efron)  som bara måste hitta den perfekta festen. Randy fastnar dock i hissen med sin granne Elise. Elise är sångerska och ska köra åt Jensen (Jon Bon Jovi). Jensen i sin tur firade till sin flickvän för ett år sen men lämnde henne strax efter, han ska spela på den fest hennes företag sköter cateringen åt. Jensen ska även spela på Times Square vid midnatt, enda problemet är att den stora Times Square bollen som ska vara upplyst och firas ned vid tolvslaget är ur funktion. Clarie (Hilary Swank) som är ansvarig för nyårsfirandet känner sig mer och mer stressad men lyckas få situationen under kontroll. Samtidigt nser hon att hon behöver vara någon annanstans vid tolvslaget, med sin döende pappa (Robert de Niro).

Sen får vi träffa två par som både ska föda någongång under det närmsta dygnet, båda vill dock vara först med att föda på nyårsdagen då sjukhuet ger 25 000 USD till det barn som föds först på det nya året.

Vi får även möta Kim (Sarah Jessica Parker) och hennes dotter Hailey, Kim har planert att fira nyårsafton med sin dotter men dottern vill hellre vara nere vid Times Square med sina vänner. Kim säger nej och Hailey rymmer. Det visar sig att Paul är Kims bror och att Hailey har berättat för honom var hon är. Kim hittar dottern men släpper iväg henne med sina vänner och bestämmer sig själv för att chansa på den nyårsdate hon själv har. Kim träffade en man på nyårsafton året innan, en man hon inte sett på ett år men bestämt träff med. Paul hittar den perfekt festen genom Ingrid (Michelle Pfiffer), han hjälper henne att uppfylla alla sina nyårslöften och i gengäld får han biljetter till New Yorks häftigaste efterfest.

Filmen innehåller många livsöden, personligheter och berättelser. Det är skratt, tårar, nya bekantskaper, gammal kärlek och ja, det mesta som hör ett nytt år till. Eller?!

Det är helt klart en sevärd film och jag har skrattat mycket ikväll. En och annan tår har också fälts…

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jan 25, 2012 @ 09:10:55

    den här filmen ska jag se när den kommer på DVD

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: