Bok: Drottningen vänder blad av Alan Bennett

Häromdagen var jag sugen p en ny bok att läsa på tunnelbanan till och från jobbet. Så jag gick in på Pocket shop och botaniserade. Valet föll på Drottningen vänder blad av Alan Bennett. Storyn verkade intressant och jag tilltalades av att det var en kort bok. Jag började läsa samma dag på vägen hem och hade läst ut boken dagen därpå, inte så konstigt då den var på ca 120 sidor.

Boken handlar om den engelska drottningen som är ute i slottsparken med sina hundar. Hundarna förirrar sig och springer in i en bokbuss som står parkerad vid slottet. Personlen blir smått chockad och Drottningen själv vet inte riktigt vad hon ska säga eller göra. Så hon ber om en bok. Det visar sig vara en riktigt tråkig bok men Drottningen kan trots allt inte riktigt slita sig från bokbussen så hon går själv tillbaka med boken och lånar med sig en ny. Där födds hennes läsintresse och Drottningen försummar den ena plikten efter den andra. Det går så långt att hovet tror att drottningen blivit senil eller lider av alzheimer. Med tiden läser Drottningen mer och mer avancerade böcker och börjar till och med skriva. Dock ser inte hovet på detta med blida ögon och dem motarbetar drottningen bäst dem kan.

Det är en helt underbar berättelse om hur böcker och skrivande för den delen kan berika en människas liv, oavsett rang i samhället. Jag rekommenderar den varmt 🙂

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Dec 30, 2011 @ 19:43:53

    Låter som en spännande o annorlunda bok

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: