Bio: Contagion

Contagion är en bra katastroff film med viss verklighetsanknytning. Den handlar om en ny epidemi i still med N1H1 som sprider sig över jorden. Denna gång sprider sig den dock verkligen över hela jorden. Allt börjar på ett casino i Hong Kong och sprider sig världen över. Problemet är dock om myndigheterna ska gå ut med varningar eller om det blir som med N1H1, ingen större fara. Men, som sagt, denna gång dör människor på löpande band och folk insjuknar världen över. WHO tillsammans med bland annat amerikanska Smittskyddsinstitutet jobbar på att förstå viruset så att de kan hitta ett botemedel. Botemedlet kommer men vem ska få det först och hur undviker myndigheterna att fler personer dör?!

Filmen är intressant och väcker många tankar. Den visar klart och tydligt hur ett virus kan sprida sig världen över. Hur vi idag är mobila och därmed sprider smitta mellan kontinenter ovanligt fort. Samtidigt har filmen ett amerikanskt perspektiv (det är en amerikansk film) och den fokuserar på utbrottet i Minneapolis, det som tros vara källan i USA. Allt går tillbaka till Beth Emhoff och hennes besök på casionot i Hongkong. Igenom filmen får vi följa utbrottet dag för dag från dag 2. I slutet får vi se dag 1 och hur det hela började… Jag vill inte påstå att jag är orolig men filmen visar hur lätt ett virus kan sprida sig och hur viktigt det är att tvätta händerna.

Det är helt klart en sevärd film med många kändisor, så som Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law och Laurence Fishburne.

Annonser

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Nov 06, 2011 @ 21:20:32

  Spännande, den här filmen vill jag verkligen se

  Gilla

  Svara

 2. Annika
  Nov 09, 2011 @ 10:20:24

  Läste i tidningen att Smittskydsinstitutets personal ska få se filmen i jobbsyfte för att kunna svara på alla rädda och hysteriska människors frågor

  Gilla

  Svara

 3. Sofie
  Nov 09, 2011 @ 20:50:33

  Jaså? Vad häftigt 🙂

  Gilla

  Svara

 4. JK
  Nov 13, 2011 @ 08:33:01

  En ny katastroffilm. Inget fel med det. Den här filmen måste nog ses 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: