Bio: In time

Igår var det dags för biobesök igen. Valet föl på In time som hade premiär i fredags. Vilken film, helt suverän med bra skådisar och framföralt en spännande story. Vi får möta Will Salas (Justin Timberlake) som har fyllt 25 för 3 gången och hans mamma som har fyllt 25 för 25 gången. Båda är fattiga och lever för dagen, Will vill dock fira sin mammas 50-årsdag och försöker skrapa ihop lite extrat tid. För i framtiden är tid pengar. Alla föds med en digitaklocka i armen, en klocka som är inställd på ett år och som börjar ticka när du fyller 25. Sedan åldras du inte mer utan kan leva förevigt förutsatt att det finns tid på din  klocka. Tar tiden slut för du.

Allt kostar och du betalar med den tid du har, din arm fungerar som en digital kortläsare och du kan ge och ta tid av andra. Det medför att det finns tidstjuvar, människor som åker runt och snor tid av andra. Sedan finns det rika människor med livvakter. Allt för att inte råka ut för tidstjuvar och därmed dö.

Will är på krogen kvällen innan han ska fira sin mamma. På samma krog finns en man som bjuder hej vill, han har över 106 år på sin klocka. Will försöker varna honom för tidstjuvar men mannen lyssnar inte. TTidstjuvarna kommer och alla sticker utom Will som gömmer sig. Han för tillfälle att hjälpa mannen fly och det slutar med att mannen ger honom all sin tid och sedan tar livet av sig. Will blir anklagad för mord och tidsväktarna sätter efter honom. Tidsväktarna vaktar tiden så att det inte finns för mycket tid i ett område, det kan rubba balansen. Will flyr in i det rika området och spelar till sig ytterligare 1000 år. Dessa år vinner han i poker och motspelaren är Philippe Weis som bjuder hem Will på en tillställning dagen efter. Will beger sig dit då han fått en skymt av Philippes dotter Sylvia Weis (Amanda Seyfried). Dock kommer tidsväktarna på besök och arresterar Will som i sin tur tar Sylvia som gisslan och beger sig tillbaka till gettot.

Här börjar en vansinnes jakt på tid där Will och Sylvia mer än en gång har bara ett par sekunder kvar. Samtidigt får Sylvia upp ögonen för hur världen verkligen ser ut och hur orättvist tiden är fördelad. Detta gör dem något åt genom att stjäla från hennes rika far och ge till dem fattiga. En framtidens Robin Hood och Marion.

Filmen är som sagt suverän med inslag av både allvar och skratt. Det är även en del romatik då Will och Sylvia självklart faller för varandra. Filmen är helt klart sevärd.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Nov 03, 2011 @ 06:39:54

    Låter som en film i min smak 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: