Bio: En dag

En dag är baserad på David Nicholls bästsäljare med samma namn. Vi får träffa Emma (Anne Hathaway) och Dexter (Jim Sturgess) som träffas samma kväll som dem tar examen från universitetet. Det är den 15 juli 1988. Emma är lite av en nörd och Dexter är en känd player och Casanova. Men ändå faller dem för varandra. Dem blir bästa vänner och varje år den 15 juli får vi se var dem befinner sig i livet. För det mesta är dem goda vänner men det finns även perioder då dem inte pratar med varandra. Emma vill bli författare men vågar inte ta steget. Istället jobbar hon som servitris i flera år. Dexter vet inte riktigt vad han vill och lever loppan. Sedan fastnar han inom showbusiness och blir värd för ett antal dåliga nattshower på TV. Emma är den ständiga singeln och Dexter har ihop det med typ alla. Dem båda hamnar i relationer och Dexter blir till och med pappa. Emma flyttar till Paris och har äntligen blivit författare.

Den röda tråden är deras relation och hur den utvecklas, växer, försvinner och återuppstår. Vi får följa dem under 25 år och samtidigt får vi följa livet som det kan vara. Filmen är otroligt gripande och den innehåller allt, precis allt. Glädje, skratt, tårar, svartsjuka, kärlek, uppbrott, bråk, vänskap…

Jag rekommenderar filmen varmt men rekommenderar dig att ta med näsdukar om du som jag har lätt för att gråta när du ser på film. För jag behövde verkligen en näsduk. Det var inte många torra ögon i biosalongen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: