Recept: Ugnsrostade rotfrukter med chevré

Foto: Sofie

Ikväll lagade jag ugnsrostade rotfrukter med chevré. Det var hur gott som helst. Här kommer receptet.

Recept – 1 person
2 stora morötter
2 gulbetor
valnötter
1/2 lök
ca 100 g chevré (getost)

olivolja
balsamicokräm
flytande honung
salt

Gör så här:
1) Skalade morötter och gulbetorna. Lägg dem i en ugnseldfast form och ringla över salt och olivolja.
2) Rosta på 225 grader i ca 20 minuter.
3) Grovhacka valnötterna och strö över dem.
4) Fortsätt att rosta allt i ca 15 minuter.
5) Tärna löken och strö över den.
6) Fortsätt att rosta allt i ca 5 minuter.
7) Lägg upp på en tallrik, fördela chevrén, ringla över flytande honung och balsamicokräm. Servera!

Obs! Tiden i ugnen varierar från ugn till och ugn och beroende på grönsakerna. Håll lite koll under tiden så att dem inte bränns vid eller blir för mjuka.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Sep 06, 2011 @ 07:59:31

    ugnsrostade grönsaker är gott men för min del får man gärna skippa osten 🙂

    Gilla

    Svara

  2. Sofie
    Sep 06, 2011 @ 14:47:50

    Har du provat gulbetor? Det är en höjdare 🙂

    Gilla

    Svara

  3. Annika
    Sep 06, 2011 @ 20:12:59

    ja någon gång men jag gillar rödbetor

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: