DVD: Splice

Splice är en vacker och något udda historia om DNA forskning och experiment med människor och djur. Forskarna Clive och Elsa är på väg hitta en hybrid med vars hjälp de kan framställa medicin för att bota sjukdomar som diabetes, alzheimer  och cancer. Nästa steg är att föra in mänskligt DNA i hybriden, men ledningen säger nej. Fokus ska vara att hitta proteinet som kan bota sjukdomar med hjälp av de hybrider dem redan har. Elsa kan trots allt inte släppa tanken på en hyrbid av mänskligt och djur DNA. Så hon övertalar Clive att testa, han är inte sen att hopp på. Dock blir han mer och mer orolig då Elsa fortsätter att tänja på gränserna. Till slut har dem producerat en livs levande hybrid som dem måste hålla gömd. Båda går totalt upp i hybriden, Elsa som en mamma och Clive mer skeptis.

Men med tiden förälskar dem sig båda i sin hybrid som får namnet Dren vilket är Nerd baklänges. Dem flyttar till och med ut Dren på Elsas gård på landet. Dren utvecklas i snabb takt och visar sig ha ett avancerat intellekt. Vad Clive dock inte är beredd på är Dren känslor för henne eller sina för henne. I det ögonblicket inser han att Elsa har använt sitt eget DNA. Elsa själv upplever känslor från barndomen då hennes mamma var sträng och avståndstagande. Det hela blir en enda röra och stackars Dren sitter fast i mitten. Hur ska det gå? Kommer Dren överleva isoleringen eller?

Filmen slutar ganska absurt med ett blodbad som känns något överdrivet. Dren dör men återuppstår som man, tydligen byter hybriden kön. Samtidigt har ledningen för företag som Clive och Elsa jobbar på fått nys om vad de upptäckt. Men Dren eller vad vi ska kalla honom överlever inte. Dock hann Elsa framställa det protein som behövs för att bota sjukdomar, det fanns i Dren inte i den första hybriden.

Som sagt, filmen är ganska absurd mot slutet men det är också vacker och söt. Det tragiska är dock att se hur forskare exploaterar sina experiment. Hur känslokalla forskare är. Dessutom får vi klara bevis för att vi inte bör experimentera med vad som helst, speciellt inte mänskligt DNA.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: