NU är det dags att bojkotta Arla

Äntligen finns det konkurrenter till Arla på marknaden, Gefleortens har den godaste mjölken och Hjordnära den godaste filen (hallonfil). Hjordnära tillhör Skånemejerier. Men självklart kan inte Arla konkurrera på lika villkor. Nej, dem prisdumpar i affärerna och tvingar de mindre mejerierna att sänka sin ersättning till bönderna och/eller höja sina priser i affären. Konsekvensen blir att både bonden och kunden föredrar Arla.

Visst, jag förespråkar en fri marknad men nån måtta får det vara på det hela. Arla har redan 65 procent av den svenska marknaden. Sedan kommer Milko med 13 procent. Övriga medlemmar hos Svenska mjölk är Falköpings mejeri, Gefleortens mejeriförening, Gäsene mejeriförening, Norrmejerier och Skånemejerierna. Tillsammans representerar de cirka 98 procent av Sveriges totala mjölkinvägning (Metro den 1 september 2011, sid 8).

Så jag tycker gott att Arla kan konkurrera på ett schystare sätt, med andra ord med bra produkter som kunden vill ha. Dessutom tycker jag att vi ska förespråka mångfald på marknande och får vi inte om Arla tar över. Det senaste är att Arla vill köpa upp Milko. Hur gör dem? De har tvingat Milko att sänka ersättningen till bönderna med 60 öre per liter samtidigt som Arla erbjuder betydligt högre ersättning.

Dåligt Arla. Jag kommer i alla fall att bojkotta Arla mjölk från och med nu. Eller deras produkter så långt som möjligt.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Charlotte
  Sep 01, 2011 @ 18:29:31

  Jag håller verkligen med dig!
  Min kompis har mjölkgård som samarbetar med Skånemejerierna och man blir ju helt förskräckt när man hör hur Arla arbetar…

  Gilla

  Svara

 2. Annika
  Sep 01, 2011 @ 19:15:20

  Håller med, bojkott av arlaprodukter, jag har redan tidigare föredragit Valio och ska absolut promota för de små lokala producenterna i Sverige

  Gilla

  Svara

 3. JK
  Sep 01, 2011 @ 19:17:45

  Usch vad tråkigt att läsa. Istället för konkurrera med produkter kör man fulspel. Vägra Arla

  Gilla

  Svara

 4. Annika
  Sep 02, 2011 @ 21:12:12

  Arla och Apple är samma typ av företag, konkurrerar med fula knep ist för rent spel och ärlig konkurrens

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: