DVD: A good year

A good year är en riktig må-gott-film. Det är en romantisk komedi med Russell Crowe i huvudrollen. Crowe spelar den hjärtlöse affärmannen Max Skinner som jobbar i London. Hans enda mål här i livet är pengar och mera pengar. Som barn förlorade han sina föräldrar och hans närmsta släkting är hans farbror Henry. Farbror Henry bor på en vingård i Provence, en vingård Max brukade spendera sina somrar på som barn. Nu har Max varken hälsat på eller pratat med Henry på tio år. Max får veta att Henry har dött och att han lämnat vingården till honom. Irriterad över det hela beger sig Max till Provence för att sälja gården. Men väl på plats inser han varför han älskade att spendera tid på vingården och han minns alla fina stunder med sin farbror. Sakta men säkert får Max tillbaka sitt hjärta. Samtidigt får han oväntat besök av en ung kvinna som påstår sig vara Henrys dotter, men är hon verkligen det? Å varför har Max aldrig hört talas om hennes mamma?

För att komplicera det hela mer träffar Max en kvinna från byn, Gemma och blir handlöst förälskad. Men Gemma har lovat sig själv att aldrig mer falla för en man. Hur kommer det att gå?

Slutet är ganska självklart men filmen är söt och romantisk men också tänkvärd. Livet är för värdefullt för att slösas bort. Om du en gång uppnår rikedom behöver du inte mer. Lev livet och kom ihåg dina nära och kära.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 22, 2011 @ 20:05:20

    jag har svårt för Russel Crowe

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: