Middag på Paladar de Cuba

Foto: Sofie

Igår var jag sugen på en riktigt god cocktail efter jobbet och lite mat. Jag träfffade upp en god vän vid T-centralen och så promenerade vid ner på Stureplan. Men ingen av restaurangerna föll mig i smak, min vän är inte lika kräsen som jag *skrattar* Vi funderade båda två på alternativ och promenerade ner längs med Birger Jarlsgatan. Jag kom på att jag sett en kubansk restauran på Tegnergatan så vi gick dit. Restaurangen heter Paladar de Cuba. Den är liten och mysig. När vi kom fanns det lediga bord men när vi gick var restaurangen fullsatt.

Före maten drack vi varsin Nacional de Cuba (se bilden). Den är gjord på mörk rom, Apricot Brandy, limejuice, socker och ananas. Sedan åt jag grillad röd paprika i karibisk marinad med fetaost och en sallad på tomat, avokado och oliver. Min vän åt  grillat ungtuppsbröst (marinerat i kanle) med paprikasås, avocadosalsa och grönt ris. Vi var båda nöjda med maten och det var en trevlig restaurang. Det enda tråkiga var att den vegetariska huvudrätten var risotto, något som är allt för vanligt på restauranger. I detta fall kändes det lite tråkigt då dem hade många goda vegetariska tillbehör och det borde inte varit allt för svårt att komponera en roliga rätt för oss vegetarianer.

Efter maten tog fortsatte vi vår promenad och så avslutade vi kvällen med en fika på Albert’s nere på Birger Jarlsgatan.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 20, 2011 @ 09:34:10

    låter som en spännande restaurang

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: