DVD: 13 och You Again

Häromkvällen såg jag filmen 13 och ikväll har jag sett You Again.

13 är en thriller som handlar om Vince vars pappa ligger på sjukhus. Familjen klarar inte av pappas sjukvårdskostander och Vince mamma har precis bestämt sig för att sälja huset. Vince jobbar extra som elektriker och en av hans kunder är maffiakille. En dag får maffiakillen ett brev och samma dag överhör Vince ett samtal mellan maffiakillen och en annan, det handlar om att maffiakille kan tjäna stora pengar på mindre än ett dygn. Dagen efter dör maffiakillen av en överdos och Vince bestämmer sig för att ta brevet och därmed maffiakillens plats. Däremot har Vince inte en blekaste om vad han ger sig in på.

Efter en lång resa befinner han sig i ett stor hus någonstans i nordöstra USA. Det visar sig att han har satsat sitt eget liv ett spel rysk roulette. Ett flertal rika män är på plats och dem har alla med sig en man som ska delta i spelet. Som sagt, det satsat stort och den eller de som överlever spelet kan inkassera en stor summa pengar. Hur det går, ja det kanske du kan gissa…

Det är många stora namn med i filmen, Sam Riley, Jason Statham, Mickey Rourke, 50 cent och vår egen Alexander Skarsgård. Filmen är otäck och ruggig men väldigt bra gjord. Samma mamma skrev i sin blogg (läs mer) det är mer ett drama än en thriller.

You Again är rakamotsatsen, det är en komdie av traditionell high school karaktär. Marni avskydde att gå i high school då hon ständigt blev retad och mobbad. Men hon togs sig igenom de fyra åren och bestämde sig till slut för att inte låta det påverka hennes framtid. Idag är hon en framgångsrik PR-kvinna som ska åka hem för sin storebror Wills bröllop. Dock visar det sig att Will ska gifta sig med hennes plågoande, Joanna. När Marni kommer hem och träffar Joanna verkar hon inte känna igen Marni något som gör Marni arg och frustrerad. Att Marnis familj älskar Joanna gör inte saken bättre, så Marni bestämmer sig för att visa Will vem Joanna egentligen är. Blir det något bröllop? Vad tror du?

För att göra saker än mer komplicerade så är Marnis mamma och Joannas moster gamla bästisar från high school, bästisar som tappade kontakten i samband med examensbalen. Vad var det egentligen som hände och kan de båda kvinnorna komma över det?

Filmen är roligt och vi får följa dessa kvinnors återblickar till high school. Vissa scener är riktigt roliga medan andra är något överdrivna. Allt som allt är det en trevlig film med bra skådisar som Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver och Odette Yustman. Den passar en kväll efter jobbet eller en regning söndag.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Annika
  Aug 19, 2011 @ 06:39:37

  13 var bra mycket bättre än jag trodde
  ser fram emot att få se den andra filmen

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: