DVD: The Mechanic

The Mechanic är en rå och kall actionfilm. Jason Statham spelar Arthur Bishop, en yrkesmördare som är duktig på det han gör. Han är iskall, beräknande och nästintill osynlig. En dag får han i uppdrag att mörda sin mentor och vän som påstås vara en förrädare. Bishop utför uppdrag och får till och med vännens godkännande, vännen inser att de skickar någon annan att uppdraget om Bishop vägrar. I samma veva får Bishop vännens son på halsen. En strulpelle som fått för sig att det är hans rätt att gå i sin fars fortspår. Bshop lär upp honom men inget går riktigt som han tänkt. Helt plötsligt har han ett pris på sitt huvud, anledningen är att han kommer på att hans chef har ljugit. Hans vän och mentor var inte läckan utan, självklart, var det chefen själv. Samtidigt inser sonen att det är Bishop som mördat hans far. Korkad som sonen är försöker han mörda Bishop men blir istället själv dödad.

Den enda som egentligen överlever det hela är Bishop. Han går vidare som om inget hänt, men så är kanske livet som yrkesmördare?!

Filmen är helt ok. Storyn håller, den är våldsam men ändå inte överdrivet våldsam, scenerna är någorlunda trovärdiga. Självklart finns den obligatoriska biljakten med och den obligatoiska sexscenen. Bishop har sex med en prostituerad spelad av svenska modellen Mini Andén. Sexscenen är verkligen och naken men inte ingående och osmaklig.

Gillar du actionfilm och Jason Statham är detta filmen för dig.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 15, 2011 @ 07:52:45

    Den funkar, vilket många andra filmer inte gör

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: