DVD: Knight and Day

Knight and Day har allt en actionfilm ska innehålla samtidigt som den är rolig.

Filmen börjar med att vi får träffa June (Cameron Diaz) på bilskroten där hon letar gamla bildelar. Hon har bråttom att hinna med ett flyg och i nästa scen befinner vi oss på flygplatsen. Där träffar vi Roy (Tom Cruise) som vankar av och an och verkar vänta på något. När han ser June har han hittat det han söker. Hon springer medvetet in i henne, två gånger. Det visar sig att dem ska med samma plan, eller rättare sagt både ska till Boston men June får inte plats på planet. Anledningen är att Roy är jagad av FBI (eller om det är CIA). Men när agenterna inser att June kanske har det dem letar efter får hon mirakulöst plats på det fulla planet som visar sig vara mer eller mindre tomt.

June och Roy har en liten flört på planet och när June behöver fräscha upp sig på toaletten dödar Roy alla på planet. Sedan är det fullt ös i 1,5 timme. June blir indragen i en vansinnesjakt på Roy. Roy försöker hålla henne utanför genom att sova henne och placera henne hemma men lyckas inte. Agenterna är där och förhör henne och sedan tar Roy henne med igen. Frågan är dock vem som är förädaren och vem som är agenten… Det är inte alltid som man först tror.

Allt handlar om en forskare och ett litet batteri som klarar av att försörja en mindre stad eller en stor ubåt. Alla vill åt batteriet och det påstås att Roy har stulit det för att sälja det vidare för egen del. Men som sagt, det är inte alltid som det verkar.

Självklart blir June förälskad i Roy och trots att hon får möjlighten att köpa sig fri letar hon upp Roy på nytt. Filmen är, som sagt, full av action men också humor och romatik. Det är en film utan dess like och gillar du actionkomedi kommer du troligtvis att gilla den här.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 10, 2011 @ 09:10:44

    Sååå bra var den inte 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: