DVD: Love & other drugs och The Fighter

Jag har spenderat eftermiddagen och kvällen i soffan framför TV. Först såg jag Love & other drugs, en romantisk komedi med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. Jamie (Jake Gyllenhaal) är en riktigt casanova och förlorar sitt jobb då han har sex med chefens tjej på lagret. Han behöver ett nytt jobb och hans brorsa tipsar honom om att Pfizer behöver läkemedelssäljare. Under ett av sina kundbesök träffar Jamie Maggie (Anne Hathaway) som har Parkinson’s. Jamie faller för henne direkt men Maggie är inte så lätt att tas med. Hon släpper ingen inpå livet utan håller sig till sex. Det funkar dock inte i längden och de båda faller för varandra. Samtidigt lanserar Pfizer viagra och Jamie är den perfekta säljaren. Förhållande är på väg att utvecklas åt rätt håll när Maggie följer med Jamie på en stor läkemedelskonferens i Chicago. Maggie hamnar på en alternativ konferens om Parkinson’s och inser att det går att leva med sjukdomen, Jamie träffar samtidigt en man vars fru har haft Parkinson’s länge och blir varnad. Jamie bestämmer sig för att bota Parkinson’s och åker land och rike runt för att få Maggie bättre. Följden blir att Maggie lämnar honom. Undetiden får Jamie en topposition inom företaget och blir förflyttad til Chicago, men i sista stund inser Jamie att det inte är vad han vill. Han vill leva med Maggie och ber henne ta honom tillbaka. Å så levde dem lyckliga i alla sina dagar.

Det är en söt film som trots misslyckanden och sjukdomar är positivt och romantisk. Exempelvis får Jamie en ångestattack när han inser att han älskar Maggie men det är ganska sött. Kärleken övervinner allt 🙂

Sen såg jag The Fighter med Mark Wahlberg och Christian Bale är ”den sanna berättelsen om tvåproffsboxare”. Jag hade sett trailerna för filmen ett par gånger och var nyfiken trots att jag visste att deras historia var ganska tragisk. Men tyvärr levde filmen inte riktigt upp till mina förväntningar. Dicky (Christian Bale) och Micky (Mark Whalberg) är bröder och proffsboxare. 1978 vann Dicky en match och blev därmed superkänd, framförallt hemma i Lowell. 1996 är han dock tung narkoman och HBO spelar in en dokumentar om honom. Samtidigt försöker hans lillebror Micky komma upp sig i boxningsvärlden men Dicky och deras mamma strular hela tiden till det. Micky träffar Charlene som tror på honom och dessutom står upp för honom mot både brorsan och morsan. Dicky hamnar i fängelse och Micky börjar boxas på allvar. När Dicky släpps ur fängelset vill han återigenom träna Micky något både Charlene och hans nya tränare är emot. Men efter lite tjafs är dem överens och även Micky vinner en avgörande match. Där slutar filmen.

Som sagt, jag var något besviken och hade svårt att koncentrera mig påp hela filmen. Storyn känns något uttjatad och inget förvånande händer egentligen. Gillar du skådisarna eller boxning kan den vara värd att se annars finns det bättre filmer.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Aug 01, 2011 @ 06:06:08

    tur att man inte har någon längtan att se den där boxningsfilmen 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: