Bio: Something borrowed

Äntligen har jag sett den 🙂

Ända sedan jag såg trailern för Something borrowed har jag velat se den. Igår var exet och jag och såg den på Heron City. Filmen handlar om Rachel (Ginnefer Goodwin) och Darcy (Kate Hudson) som har varit bästa vänner sedan barnsben. Darcy har anordnat en överraskningsfest för Rachel som fyller 30 år. Det märks dock tidigt i filmen att Darcy är självcentrerar och egoistisk. När hon ska hålla ett ta till bästa vännen Rachel handlar det snarare om henne och hennes kommande bröllop. Darcy ska gifta sig med Dex som är Rachels vän från Lawschool. Sen har vi Rachels bästa killkompis Ethan. Darcy och Ethan gillar inte direkt varandra.

Darcy blir för full på festen och Dex ser till att hon kommer hem. Lagom när Ethan försöker få en taxi till Rachel kommer Dex tillbaka då Darcy har tappat bort sin 2000 dollar Chanel-väska. Rachel stannar kvar för att hjälpa honom att leta och det slutar med att dem tar en öl efter att dem hittat väskan. När dem sitter på baren blir det ganska intimt och Rachel avslöjar att hon var kär i Dex under studietiden. Det blir pinsamt dem emellan och dem åker hem, väl i taxin kysser Dex Rachel och det slutar med att Dex vaknar hemma hos Rachel av att Darcy gapar och skriker på Rachels telefonsvarare. Sedan är kaoset igång.

Dex inser snabbat att han egentligen vill ha Rachel. Rachel har alltid varit kär i Dex. Darcy är egoistisk som vanligt och pratar bara om sitt bröllop, ett bröllop hon ser till att Rachel planerar in i minsta detalj. Ethan kommer på Rachels hemlighet och pressar henne att göra något. Mitt i allt detta dyker Marcus upp, en kille som Darcy anser är perfekt för Rachel, vilket är allt annat än sant. Under de kommande veckorna innan bröllopet blir allt mer och mer rörigt. Men som i alla romantiska komedier slutar det bra… Eller?

Filmen är söt, rolig, romantisk och helt klart sevärd. Det är roligt att se Kate Hudson i denna roll då den är ganska olik hennes tidigare filmer. Här är hon självcentrerad, egoistisk, korkad, ofräsch och allmänt jobbig. Det finns egentligen inget sympatiskt äver Darcy som karaktär. Annars brukar Kate Hudson spela spontana, cool och roliga tjejer som alltid får killen i slutet. Här är det verkligen inte så.

Som sagt, filmen är sevärd och jag skrattade mycket. Det finns även många söta och romantiska scener. En chickflick men även en sevärd och rolig film.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jul 28, 2011 @ 11:10:48

    den här filmen vill jag se 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: