Recept: Vegetarisk wok

Foto: Sofie

Ikväll har jag lagat en stor vegetarisk wok som jag ska ha till lunch på jobbet. För första gången har jag använt mig av koksmjölk. Det ser gott ut, doftar gott, frågan är hur det smakar 🙂

Recept – vegetarisk wok
150 g sojabitar
Sugar snaps
1 gul paprika
1 rödlök
2 viktlöksklyftor
Olja
Flytande honung
Torkad chili
1 liten brk kokosmjölk
4 knyten äggnudlar

Gör så här:
1) Tina sojabitarna, finhacka vitlök och grovhacka rödlöken och paprikan.
2) Bryt ner äggnudlarna i en skål och koka upp vatten. Häll vattnet över nudlarna och låt stå en stund, så att nudlarna blir mjuka.
3) Fräs upp vitlök och lök tillsammans med olja, flytande honung och torkad chili.
4) Tillsätt paprika, sugar snaps och sojabitar. Woka tills de blir lite mjukare men ändå krispiga.
5) Häll på koksmjölken, woka/koka en stund.
6) Tillsätt slutligen nudlarna och rör ihop alltihop.
7) Klart att servera 🙂

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jul 12, 2011 @ 10:14:11

    om man bortser från sojabitarna ser det jättegott ut 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: