DVD: Shanghai

Shanghai är en ganska udda men bra film. Den utspelar sig i Shanghai under ett par månader i slutet av 1941, precis innan Japan bombar Pearl Harbour.

Vi får följa Paul Soames (John Cusack), en amerikansk agent som jobbar undercover i Shanghai. Han blir kallad till Shanghai för att lösa mordet på sin vän, Conner. Under tiden blir han bekant med Anna Lan-Ting (Li Gong) som är fru till en mäktig kines, Anthony Lan-Ting (Yun-Fat Chow) som sympatiserar med militären samtidigt som hon är involverad i motståndsrörelsen. Under denna tid är stora delar av Kina ockuperade av japanarna. Han blir mer och mer indragen i oroligheterna mellan japanarna och kineserna då han försöker finna Conners flickvän för att få svar på vad som hände. Flickvänne är även kapten Tanakas (Ken Watanabe) flickvän. Kapten Tanaka är god vän till Anthony Lan-Ting och försöker sätta stopp för motståndsrörelse, han är Anthonys fru på spåren. Alla är involverade med alla på något vis och alla spionerar på alla. Allt i en salig röra… Det gäller att hänga med i filmen och att lyssna p undertonder och se varje blick och rörelse.

Som sagt, det är en udda film men en bra sådan. Den är regisserad av Mikael Håfström som bland annat har regisserad Ondskan. Är du sugen på en film fylld av deltaljer och intriger är detta något för dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: