DVD: Burlesque + The Tourist

Midsommar innebar god mat och film hemma hos mamma. Vi började med Burlesque där Cher och Christina Aquilera spelar huvudrollerna tillsammans med Stanley Tucci och Cam Gigandet. Eric Dane från Grey’s Anatomy har även en ganska stor roll.

Burlesque handlar om Ali som lämnar småstaden för Los Angeles. Drömmen är att bli sångerska men hon inser snabbt att det inte är så lätt. På väg hem från en dag med auditions springer hon på klubben Burlesque Lounge. Ali dras in och betalar 20 dollar i entré trots att hon inte har så mycket pengar. Hon möts av en helt annan värld och blir hänförd. Ali frågar bartenderna, Jack hur hon kan få jobb och han hänvisar henne till Tess. Ali går bestämt till Tess men blir avvisad, när Tess kommer tillbaka ner till baren ser hon att en av servitriserna inte gör sitt jobb. Bestämd att stanna kvar tar Ali upp en brick och börjar jobba. Hon blir kvar men bara som servitris till en början. Under tiden lär sig Ali alla shownummer och drömmer om den dag hon får stå på scen.

Samtidigt blir Jack mer och mer förälskad i Ali och efter att Ali har haft inbott blir dem rumskompisar. Världen är inte lätt och klubben har ekonomiska problem samtidigt som huvudnumret ständigt kommer för sent och super. Ali får sin chans och visar sig kunna både dansa och sjunga. Hon blir en succé men klubben kommer ändå inte på fötter. De ekonomiska problemen är för stora. Hur ska klubben räddas? Kommer klubben räddas?

Det är en underbar film med alla inslag hos ett drama; romantik, realtioner, problem, tragedi och komedi. Filmen är upplyftande och fylld av fart och fläkt. Scenkläderna är fantastiska och musiken bra. Helt klart sevärd.

Sedan pausade vi för att fixa lite efterrätt, chokladfounde med frukt och grillade marsmallows (tyvärr inte för mig eftersom dem innehåller gelatin). Vi mumsade chokladfounde och tittade på nästa film, The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Filmen handlar om Elise och hennes romans med förskingraren Alexander Pearce. Pearce ber henne komma till Venedig för att träffa honom efter 2 års tystnad. De vet båda att hon är förföljd av polisen så Pearce beordrar henne att ta tåget till Venedig och att på tåget ragga upp en man som liknar honom. Elise följer order och kliver på tåget, medveten om att polisen är henne hack i häl. På tåget träffar hon den amerikanska turisten och matteläraren Frank. Här börjar förvirringen och äventyret. Frank blir tagen för att vara Pearce av en rysk multimiljonär som Pearce har lurat, italienska polisen tror honom inte utan försöker sälja honom till ryssarna och Scotland Yard använder honom som bete. Allt i en salig röra. Frank finner sig dock snabbt i situationen och blir, självklart, kär i Elise. Hur ska det gå? Kommer britterna få sina skattepengar, ryssen sina pengar och Elise sin älskade?

Filmen är klassad thriller och det stämmer inte riktigt, det är mer en romantisk komedi men en rolig sådan. Den innehåller en del roliga och snabba repliker och storyn är inte  uppenbar men ganska självklar. Det var en underhållande film.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jun 25, 2011 @ 11:44:28

    båda filmerna förvånade på ett positivt sätt

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: