Ge vegomat högre status

I Stockholm city den 30 maj kunde vi läsa Jenny Dambergs debattinlägg Ge vegomat högre status Damberg menar att den vegetariska maten på stans restauranger är under alla kritik. Hon hoppas på en smakförbättring men tror inte att den kommer förrens grönsaker och vegetarisk mat får högre status. Tyvärr håller jag med henne. Vi måste ge den vegetariska maten högre status i restaurang världen. Det vi även måste jobba på är att våra kockar inser att ost är inte vegetariskt så till vida att den är gjort med mikrobiellt löpe eller vegetabiliskt ystenzym, eller helt utan. Idag finns det många bra alterntiv för oss vegetarianer och det känns enbart som lathet och ignorans att inte ha ett par bra vegetariska rätter på menyn.

Jag är glad att restauranger som F12 har insett att även vegetarianer vill ha bra mat och hoppa att fler följer i deras fotspår, både lyxkrogar och vanliga restauranger.

I samma nummer av Stockholm city kan vi även läsa Cityredaktionens ”Manifest för bättre vegomat” och dem framför många bra punkter. Exemplevis ”stoppa grytdöden”, ”fisksås är fisk” och ”utbilda kockarna”.

Jag hoppas att de vegetariska menyerna på våra restauranger blir mer synliga, större och framförallt roligare.

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Jun 12, 2011 @ 18:07:44

    och utbilda även serveringspersonalen att man som gäst inte är jobbigt för att man vill veta vad maten innehåller

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: