Bio: Water for Elephants

Vissa filmer är på vackra på något sätt, så är fallet med Water for Elephants. Filmen börjar i nutid och vi får träffa en gammal man som kommer försent till cirkusförställningen. Det visar sig att den gamla mannen har jobbat på en av USA mest kända cirkusar och en i personalen ber honom berätta om det.

Vi förs tillbaka till USA i början av 1930-talet och får möta Jacob (Robert Pattinson) som precis ska avlägga sin veterinärexamen. Samma dag som han ska skriva examensprovet dör hans föräldrar i en bilolycka. Jacob är lämnad utblottad då pappan inte var så noga med familjens pengar, det var viktigare att hjälpa till än att få betalt i reda pengar. Jacob packar en väska och ger sig ut i världen. Ganska snabbt ramlar han på en kringresan cirkus och får jobb. Han blir cirkusens veterinär och träffar då Marlena (Reese Whiterspoon) cirkusens huvudnummer. Jacob faller för den vackra Marlena men vet att det är omöjligt då hon är gift med direktören. En elak man som kastar av folk från tåget så fort dem inte passar honom. Trots allt uppvaktar han Marlena på sitt sätt och Marlena faller för honom. Det är dock inte lätt när deras framtid är i händerna på direktören. Att jobba tillsammans gör det inte heller lättare. Cirkusen köper en elefant, Rosie för att tjäna mer pengar. Jacob tränar elefanten och Marlena uppträder med den. Till slut kommer direktören på dem och Jacob flyr för att inte bli dödad. Marlena flyter tillsammans med honom men blir hittad och tillbaka släpad. Dock ger sig inte Jacob så lätt utan han åker tillbaka för att hämta Marlena.

Resten är historia. Dem lever lyckliga tillsammans med elefanten och sina fem barn. Marlena har dött och den gamla mannen, Jacob vill tillbaka till cirkusensvärld. Han vill hem.

Filmen är vacker om än grym. Det är absolut inte en förskönad bild av cirkuslivet utan en rå och kall verklighet i fattigdom. Reese Whiterspoon gör en bra insats som Marlena, däremot tycker jag att Robert Pattinsons roll liknar Edward i Twilight för mycket. Allt som allt är det en sevärd film som jag rekommenderar.

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Jun 06, 2011 @ 20:31:25

  låter som en spännande film den vill jag se
  väntar tills den kommer ut på dvd

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: