Bio: The Lincoln Lawyer

Det kan vara riktigt roligt att gå på bio utan att egentligen veta något om filmen. Ikväll har jag sett The Lincoln Lawyer. Det enda jag visste var att den handlade om en advokat som har sitt kontor i baksättet på en Lincoln. Matthew McConaughey spelar Mick Haller, en advokat som hjälper ganska tvivelaktiga personer runtom i L.A. Han får kontakt med en rikemansson i Beverly Hills som påstår sig vara oskyldig till ett brott han sitter häktad för våldtäkt och misshandel av en prostituerad. Haller tar sig an fallet och det visar sig vara mer komplicerat än det låter.

Sonen är inte den han utger sig för att vara men Haller många kontakter och är inte den som är den. I ett virrvarr av personer, historier och lögner lyckas Haller komma undan tystnadsplikten som råder mellan advokat och klient. Men, är sonen skyldig?!

Filmen var riktigt bra om än inte vad jag trodde. Mike Haller är en advokat som hjälper den ena tvivelaktiga personen efter den andra. Men han har både samvete och hjärta. Det märks i hur han behandlar och hjälper en del av sina klienter och det märks framförallt i vilka han anställer. Å andra sidan är han en riktig sliskig advokat, han är frånskild och dricker en hel del.

Hursom är filmen sevärd, den innehåller det mesta i lagom dos och det är bra skådisar.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Maj 20, 2011 @ 07:36:28

    spännande, får ta o se filmen när den kommer på dvd

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: