Kulturnatt Stockholm 2011 – 9 april

Oftast är det bra underbart att bo i en storstad. Mamma, JK och jag åkte in till stan för att göra lite ärenden. När dessa var avklarade tänkte vi gå på Nationalmuseum för att titta på utställningen Lust & Last. Utställningen var riktigt rolig och det fanns en del finna alster. Favoriten var nog Åsa Jungnelius skulptur Snippan.

Foto: Åsa Jungnelius hemsida

Väl på Nationalmuseum ser vi information om Kulturnatt Stockholm och inser att det är idag med start klockan 18:00. Från och med i år är i stort sett hela programmet gratis. Så eftersom klockan var strax innan fem bestämmer vi oss för att dröja oss kvar i stan. JK kollar in programmet på sin tabb och vi bestämmer oss för att börja med att åka Sightseeingbåt från Nybrokajen. Det är ganska mycket folk och vi ställer oss i kö kvart i sex. Det blir bara mer och mer folk men vi kommer med båten. Båten är proppfull och när vi lämnar kaj börjar några tjejer från en musikskola sjunga. Inte alls vad vi trodde, alla tre hade förväntat sig en guidadtur men så var det inte. Vi valde då att hoppa av båten på Djurgården utanför Gröna Lund för att besöka Aquarium.

Även på Aquaria var det mycket folk men den första guidade turen startade först klockan sju. Vi valde att gå runt själva och när vi var klara åkte vi vidare. Nu föll valet på Museiparken på andra sidan Djurgårdsbron. Tanken var att jag skulle få se Vodou-utställningen på Etnografiska museet. Tyvärr var inte utställningen gratis och eftersom mamma och JK redan hade sett den tittade vi lite i shoppen och går vidare till Polismuseet. Där pågick det en guidad visning så vi smet upp på övervåningen. En del av museet var uppbyggt som en brottsplats och en annan handlade om bilden av polisen. På undervåningen handlade det om våld i hemmet och polisuniformen genom tiderna. Det fanns mycket intressant men det var väldigt mycket information att ta in. Vi sprang in en snabbis på Tekniska museet men hittade inget intressant så vi tog bussen tillbaka mot stan.

Tanken var nu att vi skulle avsluta med en guidad visning av Tessinska palatset men det fanns bara ett begränsat antal biljetter och alla var slut. Vi tog istället en fika på Chokladkoppen innan vi begav oss hemmåt. Det har varit en trevlig dag och kväll på stan och jag tycker det är roligt att event som Kulturnatt Stockholm finns, speciellt när det är gratis.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Annika
    Apr 10, 2011 @ 07:53:40

    tack för trevligt sällskap på en mysig dag/kväll

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: