Tips: Brunkebergs Bageri Dalagatan

Idag var jag på Brunkebergs Bageri Dalagatan, två gånger till och med. Det hade blivit ett missförstånd mellan min läkare och mig så istället för att träffa doktorn tog jag en fika påå ”brunkan”. Det blev en kopp svart te och en scone med hallonmarmelad. Så mumsigt. Sen besökte jag min bettfysiolog och när jag var klar gick jag tillbaka til ”brunkan”. Mamma och jag hade bestämt träff där. I väntan på henne beställde jag en ny kopp te och pratade lite med tjejen som jobbar där. Sen kom mamma och det blev en äggsmörgås och så delade vi på en bulle med muscovado socker och valnötter. Suveränt gott!

Mamma köpte även med sig bröd hem till oss. Vi delade på ett stort ljust bröd och ett mörkare bröd med frukt och nötter. Det ljusa brödet har jag skickat och fryst in. Det mörka tog jag till middag med Philadelphia ost och mosad avokado. Super gott så här på kvällen när man inte orkar laga mat.

Det bästa är att brödet är bakat på plats utan onödiga tillsatser. Jag överväger helt att sluta köpa fabriksbakat bröd. Det får vara slut med skumma, animaliska tillsatser i maten. Å nu menar jag inte ägg, smör och mjölk eftersom jag äter det. Utan alla dolda tillsatser som man knappt vet vad det är. Bröd behöver egentligen inte vara mer än mjöl, jäst och vatten.

Tack mamma för gott fika och bröd och självklart trevligt sällskap!

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Annika
    Feb 26, 2011 @ 08:24:47

    tack själv det är alltid trevligt med våra fredagsträffar

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: