Svar angående Fjällbrynts messmör

Häromdagen fick jag svar från Foodmark angående Fjällbrynts messmör. Jag hade ställt en fråga angående vasslen de använder då jag fått lära mig att vassle är en biprodukt från osttillverkning. Osttillverkningen i sig använder löpe vilket är en animalisk tillsats. Det går även att tillverka ost med vegetabiliskt löpe. Läs mer Vassle är som löpe – animaliskt

Hur som, här kommer svaret:
Vasslen till messmör är en restprodukt  från ystningen där löpe tillsätts mjölken för att den ska koagulera.
Det följer med spår av löpe till vasslen ca 0.00001% eller mindre till messmöret . Löpe följer med  till  osten.

Eller jag vet inte om man kan kalla det ett svar. Jag fick veta vad vassle är, vilket jag redan visste. Däremot fick jag inget svar om ifall den vassle de använder kommer från osttillverkning med animaliskt löpe. Å andra sidan, läser man mellan raderna anser den som svarar att frågan är irrelevant då det är en sån liten del löpe i vassle. Med andra ord använder de vassle från osttillverkning med animaliskt löpe.

Jag svarade att jag är medveten om vad vassle är och att jag därför undrade ifall osttillverkningen bakom deras vassle använder animalisk löpe eller inte. Sedan skrev jag att jag utifrån deras svar antar att det är animaliskt löpe och att jag hädanefter inte kommer köpa messmör.

Det som gör mig mest irriterad är att jag fick ett IQ-befriat och inkompetent svar. Varför inte bara svara på min fråga?! Beslutet står fast, inget mer messmör för mig.

Hm, det är svårt att erkänna men det visar sig att jag är något inkompetent också. Personen som svarade påtalade i ytterligare ett mail att löpe som är vegetabiliskt löpe inte får kallas för löpe utan heter vegetabiliskt ystenzym. Därav svaret, antar jag. Hursom svarade jag att det må vara fel uttryckt av mig och bad om ursäkt. Som svar fick jag ett enkelt ok. Så jag anser fortfarande att personen som svarade är ignorant och inte förstår. Det hade varit enklare att från början förklara detta för mig iställt för att ge mig ett svar om hur liten andel löpe det är i vassle och således i messmör.

På det hela taget spelar det ingen roll. Messmör innehåller animaliska tillsatser och därför slutar jag äta det.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Annika
  Feb 03, 2011 @ 09:18:13

  det värsta med svaret är ju att den som svarade inte har någon förståelse som helst att man inte vill ha några animaliska köttprodukter i sin mat
  utan tyckte att procenten var så lite så skitsamma, men ursäkta mig löpet INNAN är ju tillverkat på något sätt, att det är en promilledel i messmöret spelar ju ingen roll för kalven som fick sätta livet till för att göra löpet

  Gilla

  Svara

 2. Stefan
  Feb 08, 2011 @ 15:02:12

  Kan ju också vara så att den som svara tycker att om man är så känslig att man inte vill ha animaliskt löpe i sin mat inte heller borde äta messmör som är en animalisk produkt.

  Gilla

  Svara

  • Sofie
   Feb 08, 2011 @ 20:30:24

   Det finns olika typer av animaliska produkter. För att få mjölk behöver man inte döda ett djur men det måste man för att tillverka animaliskt löpe. Sen bör inte en person jobba i kundtjänst som inte klarar av att svara på alla frågor. Det vet du väll, ingen fråga är för dum.

   Gilla

   Svara

 3. Annika
  Feb 09, 2011 @ 20:12:56

  jag tycker att den som svarat har varit extremt oförskämd och överlägsen, kundvård borde vara ett ledord på fjällbrynt

  Gilla

  Svara

 4. stefan fritzon
  Dec 17, 2013 @ 10:14:49

  Jag tycker även att det är fel med löpe. 27 år gammal och fick precis veta vad löpe är för något. Tänker inte äta messmör någon mer heller så som annan ost med löpe. Tycker inte det är fel tänkt att använda rest produkterna av osttillverkning.. Annars skulle det säker slängas och är antagligen värdelöst utanför industrin. Men tycker fjällbrynt borde ha en extra produkt som är vassle från osttillverkning som inte använder löpe utan den vegetariska alternativet.
  Så vi kan njuta av deras produkter^^

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: